Történetem

Rólam

Nardai Brigitta3

bemutatkozom

Bőhmné Nardai Brigitta vagyok, szervezetfejlesztő, tréner, coach, közösségépítő, vállalkozó, kétgyermekes édesanya.
Sokáig irigykedve néztem azokra, akik már viszonylag korán tudták, hogy mivel foglalkoznak majd, ha felnőttek lesznek vagy akár korai tanulmányaik során kialakult az a konkrét irány, ami az „Útra” terelte őket, esetleg szépen ívelő karrierjük volt. Dolgoztam HR területen mind vállalati, mind szolgáltatói oldalon, majd 8 évet rendszermérnökökkel marketing területen.
2014-ben kezdett kibontakozni, hogy mivel szeretnék foglalkozni és most már látom, hogy miért volt szükségem arra a sokszínű tapasztalatra, amit ez idáig megszereztem, mert nagyon jól tudom kamatoztatni a szervezetfejlesztések, tréningek, a coaching üléseim és a közösségépítés során.

De valami mindig hiányzott. Egy jó ügyért dolgozni! Erre 2018-ban jött meg a válasz, amikor egy maroknyi hasonló gondolkodású szakemberrel probono támogattunk szaktudásunkkal egy gyár bezárását. Majd ezt követte A Coaching Mindenkié Egyesület megalaítása, ahol jelenleg szakmai vezetőként dolgozom. 2022-ben jelentkeztem az ELTE civil és közösségfejlesztő szakára, ami méginkább kinyitotta a kapukat a szektor felé és jelenleg azon dolgozom, hogy támogassam a civil és nonprofit szervezeteket belső hatékonyságuk növelésében. Szívügyem a közösségépítés, legyen szó cégről, vállalkozásról vagy szervezetről, mert hiszem azt, hogy „A kis közösségek mentik meg a világot!” 

Mit csinálok

dolgozzunk együtt

egyéni coaching folyamatok

A coaching számomra nem csak egy eszköz, hanem egy szemlélet és perspektíva. Eszköz, mert lehetőséget biztosít a változásra, fejlesztésre, perspektíva, mert magát a lehetőséget mutatja meg. Megoldás-orientált és rendszerszemléletű coaching megközelítésem az egészet vizsgálja és jelöli ki a határokat, kereteket. Nagy hangsúlyt helyezek a célok kitűzésére és azok mérhetőségére. Fontos elem az önreflektív működés erősítése is. A folyamatok legalább 6-10 alkalomból állnak, azonban már egy-egy alkalom is hozhat eredményt.

közösség

csoportos programok

A tréning egy komplex oktatási módszer, ahol nagy hangsúlyt helyezek a tudásátadásra és a gyakorlatba való átültetésre, ezért is számít viszonylag időigényes fejlesztési módszernek. A workshopjaimon egy tömörebb tudásmegosztó felvezető rész után egy intenzív interakció során dolgozzuk fel az aktuális program tematikáját és keresünk megoldási lehetőségeket az alkalmazásra. Rövidebb időtartama (2-4-6 óra) praktikus, mert nem veszi el az egész napot, így már akár aznap beilleszthető az ott megszerzett tudás, tapasztalat a napi munkába. 

civil szervezefejlesztés és közösségépítés

Munkám során nagy hangsúlyt fektetek a tervezésre és a pontos célmeghatározásra.
Ez a tudatosság és következetesség végigkíséri az egész folyamatot, mely biztosítja a minőségi szolgáltatást és színvonalat ügyfeleim számára is.